Lysrörsarmatur

Vi erbjuder ett brett sortiment av moderna och stilrena lysrörsarmaturer som hjälper företag att reducera sina elkostnader markant.
Välj en lysrörsarmatur till er lagerlokal, verkstad, kontor eller offentliga lokaler. Våra armaturer används flitigt som industribelysning runt om i Sverige. Samtliga led armaturer levereras med en garanti på minst 5 år.

Showing all 6 results

Vad är den största skillnaden mellan en traditionell lysrörsarmatur och led lysrörsarmatur?

Punkterna nedan visar de största skillnaderna mellan lysrörsarmaturer och led armaturer.
– En traditionell armatur drar mer energi än led armaturer. Drosseln drar ca 12W-15W vilket är ca 20% av den totala energiförbrukningen. En armatur för led lysrör kräver ingen drossel.
– En en led armatur använder ingen glimtändare till skillnad från en traditionell armatur.
– En led armatur använder inget HF-don.

Vad betyder att en led lysrörsarmatur är IP65-klassad?


Kapslingsklassning är en klassificering av inkapslingen av elektroteknisk utrustning, med avseende på hur väl apparaturen skyddas mot vatten, damm, inträngande föremål och beröring (te.x. pet skydd i kontakter). IP65 tillhör en hög kapslingsklass som betyder att utrustningen är dammtät och skyddad mot svagare vattenstrålar från alla håll. Denna kapslingsklass är främst avsedd för industri armaturer med höga krav.

Har ni armaturer för T5 rör i ert sortiment, jag hittar endast T8 lysrörsarmatur?


Vi har endast valt att fokusera på T8 led armaturer då de flesta lokalerna runt om i landet använder T8-standarden (G13 sockel).

Vad motsvarar en G13 T8 lysrörsarmatur 2x18W i LED?


En lysrörsarmatur med 2 st 18W lysrör motsvarar 2st 9W LED lysrör och har en dimension på 90 cm (900 mm).

Vad motsvarar en G13 T8 lysrörsarmatur 2x36W i LED?


En lysrörsarmatur med 2 st 36W lysrör ersätts normalt sätt med ett 2st 18W LED lysrör och har en dimension på 120 cm (1200 mm).

Vad motsvarar en G13 T8 lysrörsarmatur 2x58W i LED?


En lysrörsarmatur med 2 st 58W lysrör ersätts normalt sätt med ett 2st 24W LED lysrör alternativt 2st 28W med en dimension på 150 cm (1500 mm).

Varför har led armaturer ingen reflektor som vanliga lysrörsarmaturer??


Traditionella lysrör sprider ljus åt alla håll (360 grader) vilket reducerar det användningsbara ljuset till mindre än hälften. Därför använder traditionella armaturer reflektorer för att minimera ljusförlusten. Ett led lysrör ger ett mer koncentrerat ljus som sprids mellan 120-140 grader och därför finns inget behov för reflektorer i led armaturer.

Vilken lysrörsarmatur till kontor rekommenderar ni?


Vi rekommenderar LED armatur boxeo alternativt LED armatur Duo som är väldigt populära till både kontor och offentliga lokaler.

Vilken lysrörsarmatur till industri rekommenderar ni?


Vi rekommenderar LED armatur Ancora alternativt LED armatur Anticor som båda uppfyller IP65. Dessa armaturer är robusta och håller en genomgående hög kvalitet.

Vilken lysrörsarmatur till stall rekommenderar ni?


Till stall rekommenderar samma armaturer som till industrin, Ancora och Anticor är båda IP65-klassade.

Vilken lysrörsarmatur rekommenderar ni till ett garage?


Till garaget rekommenderar vi Ancora IP65 som är en snygg lysrörsarmatur väl lämpad för garagelokaler.

Vilken lysrörsarmatur till höglager rekommenderar ni?


Teva Slim är en unik led armatur med stöd för upp till 3 st led lysrör. Teva Slim är en öppen armatur utan kåpa vilket ger ett maximalt genomflöde av ljus.

Vilken lysrörsarmatur till matbutik rekommenderar ni?


Att välja en lämplig armatur för led lysrör i en matbutik är väldigt subjektivt. Vi erbjuder flera olika modeller beroende på hur butikslokalen ser ut. Teva Slim är generellt sätt förstahandsvalet för mångabutiksägare som prioriterar ett funktionalitet före design. Teva Slim bidrar till ett högt ljusflöde och ljusa lokaler.

Hur genomförs inkoppling av lysrörsarmatur?


Vi rekommenderar alltid att kunden tar hjälp av en behörig elektriker för att installera de nya lysrörsarmaturerna. Manual med exakta hänvisningar skickas med varje leverans.

Bryter man inte CE-märkningen om man installerar LED lysrör i vanliga armaturer?


Det stämmer att ett led lysrör i befintlig armatur bryter CE-märkningen i normala fall. Men Valtavalos LED lysrör är retrofit anpassade vilket betyder att CE-märkningen inte bryts, utan istället bibehålls. Detta ger dig möjlighet att installera led lysrör i gamla armaturer på ett enkelt och smidigt sätt.

Har ni inga billiga lysrörsarmaturer?


Vi erbjuder ett brett sortiment av lysrörsarmaturer i olika prisklasser av hög kvalitet. Du kan välja att köpa led lysrör med eller utan armatur. Ett led lysrör i befintlig armatur fungerar utmärkt tack vare retrofit lösningen vilket ger dig fler möjligheter än någonsin tidigare.

Levererar ni lysrörsarmaturer till hela Sverige?


Svealight säljer armaturer på nätet och vi levererar våra produkter till kunder inom hela Sverige. Oavsett om din lokal befinner sig i Göteborg, Stockholm, Malmö, Uppsala eller Västerås så levereras dina armaturer välförpackade med DHL. Kontakta gärna oss om du vill att en av våra säljare ska besöka er lokal på plats.