LED lysrör

Svealight levererar marknadsledande led lysrör från finska Valtavalo. Våra led lysrör lämpar sig bland annat som belysning i lagerlokaler, verkstäder,
kontor och offentliga lokaler men också som sporthallsbelysning. Valtavalos led lysrör utmärker sig ytterligare genom att avge ett flimmerfritt ljus med högt lumen värde (ljusstyrka).

Showing all 2 results

Vad är den största skillnaden mellan fluorescerande lysrör och led lysrör?


Punkterna nedan visar de största skillnaderna mellan vanliga lysrör och led lysrör.
– Ett fluorescerande lysrör även kallat traditionellt lysrör drar betydligt mer energi än ett LED lysrör. Du mer än halverar strömförbrukningen genom att övergå till led.
– LED lysrör sänker inte bara elkostnader utan reducerar kraftigt dina utgifter genom lång hållbarhet. Det blir betydligt billigare med LED lysrör då du inte behöver genomföra installationer lika ofta och lokalens klimatanläggning behöver inte belastas lika mycket under varma sommardagar då LED har en låg värmeutveckling i förhållande till vanliga lysrör. Traditionella lysrör gör sönder hela tiden medan LED lysrören har en betydligt bättre hållbarhet. Lysrör som ofta går sönder är ett vanligt problem för fluorescerande rör.
– LED lysrör innehåller inget kvicksilver eller tungmetaller som är farligt för naturen och även oss människor. Kvicksilver är ett livsfarligt ämne att andas in även i ytterst små mängder.
– LED lysrör som Valtavalo G4 är flimmerfritt vilket har en positiv inverkan på människors välbefinnande. Om man exponeras av ett flimrande ljus från traditionella lysrör kan detta i vissa fall medföra både huvudvärk, trötthet och yrsel.
– Du får ett bättre och mer homogent ljus med LED lysrör vilket gör lokalen mer inbjudande och trevlig att vistas i.

Att välja rätt lysrör: led eller lågenergi?


Lågenergi lysrör och andra energisnåla lampor presterar inte i närheten av ett led lysrör och andra starka led lampor vad gäller livslängd eller ljusstyrka (lumen, ljusflöde). Med lågenergi lysrör får du alltså ett sämre ljus som inte räcker en bråkdel av den tid som ett ledlysrör klarar. Energiförbrukningen för ett lågenergi rör är också än LED rör. Vad många dessutom glömmer är att lågenergi lampor inte är miljövänliga utan innehåller likt traditionella fluorescerande lysrör farligt kvicksilver som är svår att återvinna och räknas därtill som farligt avfall. När du övergått till led behöver du inte tänka på återvinning av lysrör.

Hur svårt är det att byta till LED lysrör?


Det är väldigt enkelt att installera LED lysrör i en gammal armatur. Inkopplingen är otroligt enkel att genomföra. Det gamla lysröret och glimtändaren tas bort för att därefter ersättas med en ”dummy” och det nya led lysröret, sedan är installationen färdig. Valtavalos LED lysrör är s.k retrofit led lysrör vilket inte bryter CE-märkningen i lysrörsarmaturen. I de fall armaturen har ett HF-don så används en elektronisk ballast vilket gör bytet mer komplicerat. Vi rekommenderar inte att bygga om lysrörsarmaturen till led även om detta är möjligt.

Har ni T5 lysrör i ert sortiment, jag hittar endast T8 lysrör?


Anledningen till att vi valt att endast fokusera på T8 lysrör har att göra med att de flesta kunderna inte vill byta ut sina armaturer vilket T5 kräver.

Vad motsvarar ett traditionellt lysrör 18W i LED?


Ett fluorescerande lysrör på 18W ersätts normalt sätt med ett 9W LED lysrör och har en dimension på 90 cm (900 mm).

Vad motsvarar ett traditionellt lysrör 36W i LED?


Ett fluorescerande lysrör på 36W ersätts normalt sätt med ett 18W LED lysrör och har en dimension på 120 cm (1200 mm).

Vad motsvarar ett traditionellt lysrör 52W i LED?


Ett fluorescerande lysrör på 52W ersätts normalt sätt med ett 24W LED lysrör men också ersättas med ett 28W LED lysrör om det är högt till tak i lokalen. Lysrören har en dimension på 150 cm (1500 mm).

Vad betyder lysrör med beteckning 830?


Den första siffrar 8 indikerar att lysröret har ett CRI-värde på 80Ra och övriga två siffror motsvarar 3000 Kelvin i färgtemperatur.

Vad betyder lysrör med beteckning 840?


Den första siffrar 8 indikerar att lysröret har ett CRI-värde på 80Ra och övriga två siffror motsvarar 4000 Kelvin i färgtemperatur.

Vad betyder lysrör med beteckning 845?


Den första siffrar 8 indikerar att lysröret har ett CRI-värde på 80Ra och övriga två siffror motsvarar 4500 Kelvin i färgtemperatur.

Vad är skillnaden mellan ett varmvitt lysrör, kallvitt lysrör eller dagsljus lysrör?


Lysrör finns med olika färger. Ett varmvitt lysrör har en färgtemperatur på 2700-3000K vilket ger ett gulaktigt ljus. Kallvit (cool white) motsvarar ca 4000K och ger ett vitt ljus som namnet antyder, medan dagsljus motsvarar 5500-6500K och ger ett ljus som är på gränsen till blåaktigt.

Pris för ett vanligt lysrör är betydligt lägre kontra LED lysrör, varför?


Komponenter som LED modul är kostsamt att utveckla och att tillverka. Trots att inköpspriset för LED lysrör är högre än traditionella rör så gynnas varje lokal ekonomiskt av att övergå till LED redan idag. Högkvalitativa led lysrör erbjuder också längre livslängd och bättre ljus som inte fallerar lika snabbt.

Valtavalo led lysrör kostar mer än exempelvis Philips lysrör och Osram lysrör, varför?


Valtavalo är ett premium rör som tillverkas i Finland på en helautomatiserad produktionslinje som mäter och testar alla relevanta el. och ljus tekniska egenskaper hos varje individuella lysrör. Samtliga testvärden lagras i en databas där varje lysrör förses med individuell QR-kod som etsas in i lysröret. Varje lysrör packas sedan individuellt och packas i partier på 25 stycken, klara för leverans till kunder världen över. Som jämförelse genomför Philips och Osram endast stickprov inför leverans.

Valtavalo har vunnit utmärkelsen ”Bäst i test” i ett stor lysrörstest mellan 12 st varumärken som gjordes av brittiska Luxreview under April-Maj 2016. Testningarna genomfördes vid LIA Laboratories i Telford – det ledande testlaboratoriet för belysningsprodukter i Europa med över 30 års erfarenhet av branschen. Luxreview baserade testet på uppmätta värden såsom ljusbyte, flimmerfritt ljus och färgåtergivning.

Hur lång livslängd har LED lysrör egentligen?


Många tillverkare och återförsäljare undviker helst detta ämne, men inte vi på Svealight. I lokaler med högt i tak kan det mycket väl vara 10 grader varmare vid taket än på marknivå. Likaså är temperaturen högre i installationer i slutna armaturer. Vanligen anges drifttiden i just normal rumstemperatur, och i verkligheten kan drifttiden därför vara mycket kortare.
I praktiken innebär detta att ett lysrör med utlovade 40 000 drifttimmar i själva verket håller endast 20 000 timmar i en sluten armatur. Om armaturen dessutom placeras i en hall högt uppe i taket där temperaturen är 10 grader över rumstemperatur eftersom varm luft stiger uppåt är LED-lysrörets livslängd knappast ens lika lång som ett konventionellt lysrörs. Det är därför inte så enkelt att hitta ett bra lysrör som håller vad som utlovas. Man bör undvika billiga led lysrör som lovar guld och gröna skogar även om vissa av dom tillverkas av stora och etablerade företag.
Detta bör beaktas vid val av belysningslösning – endast genom att satsa på LED-lysrör av s.k. industrikvalitet med en drifttid på 125 000 timmar kan man vara säker på att lysrören tål även krävande förhållanden och att besparingarna realiseras under lysrörens livscykel. Valtavalo G4 LED-lysrörens livscykelkostnader är de lägsta på marknaden och uppfyller samtliga krav från elsäkerhetsverket.

Avsevärda skillnader i angivna livslängder och garantitider


Valtavalo led lysrör har en livslängd på 125 000 timmar och 7 års garanti på G4 LED-lysröret, vilket är möjligt tack vare automatisk tillverkning, mekanisk planering och högkvalitativa komponenter. Strömkällan i G4 LED-lysröret är isolerad och alla komponenter i den är dimensionerade för att hålla länge. Det lönar sig at bekanta sig med garantivillkorerna av tillverkarkna – garantin för vissa produkter kan vara begränsad, till exempel, med maximala dagliga antalet drifttimmar.

Vilken lysrör sockel har era lysrör stöd för?


Vi levererar LED lysrör för sockel G13 (T8). Om du är osäker på vilken sockel som används i er lokal så står detta på beteckningen.

Inom vilka områden kan led lysrör användas?


Allt fler kunder har börjat inse de otroliga fördelarna med att installera led belysning i tak. Våra LED lysrör har ett högt ljusutbyte (lumen per watt) och lämpar sig som belysning i matbutik, lagerlokal, garage och verkstäder. De lämpar sig även som trappbelysning inomhus, kontorsbelysning, industribelysning men också till mejerier, chark m.fl.

Levererar ni lysrör till hela Sverige?


Svealight säljer led lysrör och andra led ljuskällor på nätet och vi levererar våra produkter till kunder inom hela Sverige. Oavsett om din lokal befinner sig i Göteborg, Stockholm, Malmö, Uppsala eller Västerås så levereras dina lysrör välförpackade med DHL. Kontakta gärna oss om du vill att en av våra säljare ska besöka er lokal på plats.